Европейската комисия съобщи, че е решила да изпрати мотивирани становища на

...
Европейската комисия съобщи, че е решила да изпрати мотивирани становища на
Коментари Харесай

ЕК призова България да въведе правилата за защита на жертвите на престъпления

Европейската комисия съобщи, че е решила да изпрати стимулирани мнения на Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Финландия, Франция, Гърция, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия и Словакия, с цел да ги призове настоятелно да вкарат напълно разпоредбите на ЕС за правата, поддръжката и отбраната на жертвите на закононарушения.

Правилата засягат жертвите на всички закононарушения, без значение от тяхното поданство и от това къде в ЕС е осъществено закононарушението. Правилата дават на жертвите ясни права на достъп до информация, на присъединяване в наказателното произвеждане и на поддръжка и отбрана съгласно техните потребности. По силата на разпоредбите уязвимите жертви могат да получат спомагателна отбрана при наказателното произвеждане.

През октомври 2012 г. държавите в ЕС се споразумяха да вкарат тези правила в националното си законодателство до 16 ноември 2015 година. Оценката на Европейска комисия демонстрира, че 13 страни не са въвели напълно разпоредбите на Европейски Съюз. Засегнатите страни разполагат с два месеца, с цел да подхващат нужните дейности. Ако не го създадат, Европейска комисия може да отнесе въпроса до Съда на Европейски Съюз, се показва в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР